Nieuws

Op zondag 14 april hebben we met groot succes ons concert Música Argentina opgevoerd in de Grote Kerk van Neede. Centraal stond de uitvoering van de Misa Tango van Martin Palmeri. Daarnaast stukken van Astor Piazzolla en Carlos Guastavino.

Het geheel is op een geweldige manier vertolkt door ons Achterhoeks Gemengd Koor in samenwerking met het Project orkest Twente (strijkorkest) , Frank Sterenborg (piano), Jacqueline Edeling (Bandoneón) en mezzospraan Aaike Nortier. Een dansechtpaar heeft bij enkele stukken groots en meeslepend de Tango gedanst.

Het concert was ook meteen het afscheidsconcert van Ina Sprick-de Wilde. Zij heeft ruim 45 jaar leiding aan het koor gegeven en mag terugkijken op een succesrijke periode met vele hoogtepunten. Misschien was de Música Argentina wel een van de meest indrukwekkende. Na afloop kon iedereen die het wilde, tijdens de receptie, Ina nog de hand geven. De dag werd afgesloten met een feestelijke avond met sketches, liedjes en toespraken.

De leden van het AGK kijken terug op een erg geslaagde dag met een muzikaal hoogtepunt en een waardig afscheid van een gewaardeerd dirigente.

Hieronder een serie foto's van het concert.

kerk
opkomst koor
ina en soliste opkomst
koor
koor
Frank aan piano
soliste
ina dirigeert
koor
dansers
0soliste bande
koorzoom
koor en orkest
koorzoom
koor
gerritbal
koor
soliste
ina dirigeert
voorzitter toespraak
0ina krijgt bloemen
ina afscheidslied
0ina bos bloemen
cast
 cast
arrow_back arrow_forward