Nieuws

GEZAMENLIJK KERTCONCERT.

Het Achterhoeks Gemengd Koor en het koor Stemmig uit Borculo werken op 23 december mee aan het kerstconcert van het Borculo's Mannenkoor. Het concert begint 's middags om 15.00 uur in het muziekcentrum Borculo. De toegang is gratis. Een vrije gift wordt op prijs gesteld. Er wordt nog flink gerepeteerd met elkaar zoals uit de foto's blijkt.De 3 koren zullen samen zingen maar ook individueel zullen er bekende en minder bekende kerstliederen ten gehore worden gebracht. Ook is er samenzang met de toehoorders. Komt u ook om de ultieme kerstsfeer mee te beleven? Jong en oud is welkom! Graag tot de 23e december.

ZING MEE MET HET ACHTERHOEKS GEMENGD KOOR BORCULO EN BELEEF DE MISA TANGO!

Het Achterhoeks Gemengd Koor Borculo gaat begin september een spannende uitdaging aan: Het instuderen van de Misa Tango, gecomponeerd door de Argentijnse componist Martin Palmeri. Dit prachtige stuk zal in het voorjaar van 2024 door het koor worden uitgevoerd tijdens de viering van het 55- jarig jubileum, omringd door betoverende tangomuziek.

Het koor heeft in het verleden al vele mooie muziekstukken uitgevoerd, zowel in eigen beheer alsook in samenwerking met andere koren. Misa Tango heeft het enthousiasme van het koor weten te wekken. Er is echter één obstakel: Er zijn nog onvoldoende tenor- en basstemmen om de juiste klankkleur te creëren. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe zangers die willen deelnemen aan dit bijzondere project.

De repetities starten op woensdag 6 september in “de Koppel” aan de Koningin Julianastraat 37 in Borculo, van 20.00-22.00 uur. Als je van plan bent om te komen, laat dit dan vooraf weten aan onze secretaris Anneke. Zij zorgt dat de benodigde bladmuziek voor je klaarligt. Anneke is bereikbaar op 0653603893.Uiteraard is een aantal keren gratis proef zingen altijd mogelijk. Ervaring of notenkennis is bij het koor geen keiharde voorwaarde.

Wij zijn erg benieuwd naar de respons en hopen dat nieuwe zangers zich aanmelden om samen met ons dit prachtige stuk in te studeren. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de voorzitter, Rob J. Bos, bereikbaar op 0650234526.