Agenda


Momenteel zijn er geen repetities vanwege de tijdelijke lockdown.


Welke muzikale activiteiten hebben we in de afgelopen jaren uitgevoerd!

In 2019 vierde het AGK haar 50 jarig jubileum. Tijdens dit jubileumconcert in oktober van dat jaar werd de Missa Brevia (KV275) van Mozart en het Gloria van Vivaldi uitgevoerd in de Grote Kerk van Neede. Dit concert werd onder eigen beheer uitgevoerd met orkest en solisten.In het voorjaar van 2019 was de Walburgiskerk het decor van een bijzonder evenement. Van 23-26 mei werden door 18 verschillende koren álle 18 missen van Mozart uitgevoerd in één weekend. Dat was wereldwijd nog nooit gebeurd. De 18 missen werden uitgevoerd in vijf concerten. Een van de deelnemende koren was het AGK. Wij zongen hier de Missa Brevia - KV275.

Eerder dat jaar hebben we een drie-korenconcert georganiseerd. Aan dit concert namen 3 jubilerende koren uit Borculo deel.

Samen met muziekvereniging Cresendo uit Neede, Heeft het AGK in 2017 het muziekproject 'The Armed Man' van Karl Jenkins uitgevoerd in de Spilbroekhal van Neede. Met 100 zangeressen en zangers uit de wijde omgeving hebben we voor een volle zaal deze 'Mass for Peace' uitgevoerd. Dit project werd  visueel ondersteund door Indringende beelden.
Deze compositie is van Karl Jenkins, een veelzijdig componist uit Wales. Het stuk werd geschreven rond het jaar 2000 - de tijd van wreedheden in Kosovo - in de hoop dat een nieuw millennium vrede zou kunnen brengen. De mis is een warm pleidooi voor interculturele samenwerking.