Agenda


Momenteel zijn er geen repetities vanwege de tijdelijke lockdown.


Het AGK heeft in Frank Sterenborg haar vaste pianist. Hij kreeg zijn eerste pianolessen in het Brabantse Asten bij mevrouw Smeelen toen hij negen jaar was. Na te zijn verhuisd naar Borculo vervolgde hij zijn pianolessen aan muziekschool ‘De Triangel’ bij Harry van Heugten. Een bezield docent die, in de negen jaar dat hij Frank les gaf, zijn inspiratie op Frank over wist te brengen. Na een jaar studie aan het Utrechts Conservatorium vervolgde Frank zijn opleiding aan het Twents Conservatorium bij Johan Jansonius. Hij voltooide zijn studie in 1983. Sindsdien is hij docent piano.

Hij begeleidt, naast het AGK, vele koren, ensembles en solisten in de regio. Verder dirigeert hij het jongerenkoor in Rietmolen en twee accordeonorkesten, het RAO in Neede en de LAV in Laren. Ook heeft Frank de muzikale leiding over muziektheatergroep Cluster.

Van zijn hand verschenen vele arrangementen en composities voor jongerenkoren. Een aantal daarvan wordt inmiddels uitgegeven. In 1999 kreeg Frank de eerste prijs voor zijn inzending voor een landelijke compositiewedstrijd voor jongerenkoren. Ook is hij de componist van de musical ‘Dubbelspel’, een eigentijdse musical die elementen gebruikt uit het lijdensverhaal volgens Marcus.